Centri energije ili čakre

Centri energije ili čakre

Centri energije ili čakre smatraju se najvažnijim točkama energije i njihova svrha je da reguliraju energetsku ravnotežu u tijelu. U mnogim tradicijama centri energije ili čakre smatraju se izvorom vitalnosti i moći. U energetskom polju čovjeka, centri energije ili čakre imaju vrlo važnu ulogu koja se odnosi na uravnoteženost i snagu.

Svakoj čakri pripisuju se određene specifičnosti koje su u sprezi s odeđenim dijelom fizičkog tijela, osjećajima, emocijama, obrascima razmišljanja, duhovnošću, itd. Kada su kod osobe intenzivno prisutni strah, ljutnja, krivnja, tamna energija ili magijski utjecaji, to će se manifestirati na ova suptilna energetska područja i dovesti do nesklada ili fizičke bolesti. Danas imamo na raspolaganju mnogo načina kako da harmonizira svoje cjelokupno stanje, pri čemu centri energije i čakre se vraćaju u svoje prirodne tokove.

Centri energije ili čakre kojih ukupno ima sedam

Razlikuju se po svojim svojstvima, a svakoj čakri odgovara određena boja. Sedam čakri numerisano je brojevima od 1 do 7. Centri energije ili čakre: Korenska ili bazična čakra. Sanskritski naziv je Muladhara. Element zemlja, boja crvena. Korenska ili bazična čakra odnosi se na osnovnu. Centri energije ili čakre: Korenska ili bazična čakra dobro razvijena pridonosi osjećaju sigurnosti, dok loše razvijena dovodi do velike nesigurnosti, opterećenosti s preživljavanjem i novcem. Centri energije ili čakre: Sakralna čakra. Sanskritski naziv je Svadhisthana. Element voda, boja narančasta.

Ona se odnosi na sposobnost kreativan rad i spontanost. Centri energije ili čakre: Sakralna čakra ukoliko nije dobro razvijena to će dovesti do potisnutih osjećaja i otuđenosti. Centri energije ili čakre: Solarni pleksus čakra. Sanskritski naziv je Manipura. Element vatra, boja žuta. To je mjesto vitalne energije, prirodnih osjećaja, motivaciju i volje. Centri energije ili čakre: Solarni pleksus čakra kada je dobro razvijena to pomaže da se pronađe pravi životni smjer, no, ukoliko je nedovoljno razvijena to može doprinijeti dubokoj pasivnosti. Centri energije ili čakre: Srčana čakra. Sanskritski naziv je Anahata, Element zrak, boja zelena.

Srčana čakra ukazuje na način kako se fokusiramo ka onome do čega nam je stalo. Ona uključuje ljubav, romantiku, ljubav ka prirodi, životinjama. Centri energije ili čakre: Srčana čakra dobro razvijena manifestira se u učenju i različitim aktivnostima. Nije neuobičajeno da srčana čakra bude previše razvijena što se najčešće manifestira kroz previše brige o drugima. Centri energije ili čakre: Grlena čakra. Sanskritski naziv je Vishuddha. Element eter, boja svjetla nijansa plave. Grlena čakra odnosi se na sposobnost komunikacije, razumijevanje riječi drugih ljudi. Kada je grlena čakra dobro razvijena prisutna je odlična interakcija s drugim ljudima.

Centri energije ili čakre: Grlena čakra slaba razvijena odnosi se na pogrešno shvaćanje onoga što drugi kažu. Centri energije ili čakre: Treće oko čakra. Sanskritski naziv je Ajna. Svi element, boja indigo. Treće oko čakra odnosi se na intuiciju, vid, maštovitost. Kada je dobro razvijena ova čakra osoba ima vrlo neobične ideje, a često je povezana s područjem mističnog. Centri energije ili čakre: Treće oko čakra nedovoljno razvijena ukazuje na zaboravnost ili mentalnu odsutnost. Centri energije ili čakre: Krunska čakra. Sanskritski naziv je Sahasrara.

Najnovije

Vidovnjaci
Zaljubljenost ili urok?
Zaljubljenost ili urok?

Zaljubljenost ili urok?

Ljubav kao jedan od najuzvišenijih osjećaja koji dolazi iz dubine našeg bića može promijeniti čitav naš život. Budući da je ovo najvažnija spona koja promiče i svaki drugi aspekt života, veoma je važno prepoznati međusobnu kompatibilnost i izazove koji nekada mogu zamagliti ispravno prosuđivanje.
Prošitaj više
Vidovnjaci
Vidovnjački tarot
Vidovnjački tarot

Vidovnjački tarot

O sudbini se uglavnom općenito govori. Da li se sudbina može promijeniti? U vremenima kada se susrećemo s izazovima koji nadmašuju našu unutarnju snagu, jedan od najmoćnijih prediktivnih alata koji nam može pomoći je vidovnjački tarot.
Prošitaj više
Kliknite ovdje za razgovor uživo