Energetsko polje i bioenergija

Energetsko polje i bioenergija

Činjenica je da energetsko polje i bioenergija imaju važnu ulogu u suvremenom društvu. Rečeno na jednostavan način, primjena bioenergije na energetsko polje čovjeka ima za cilj pokazati brojne pozitivne učike koji se mogu sagledati kroz: poboljšanje opće vitalnosti, emocionalni i mentalni balans, povećanje koncentracije, itd. Energetsko polje i bioenergija kao dva važna termina u sponi su sa aspektom općeg poboljšanja i zdravlja čovjeka. Energetsko polje i bioenergija u različitim tradicijama i kulturama nadovezuju se za aspekte vitalnosti, snage, vitalnu prirodu čovjeka.

Smatra se da su energetsko polje i bioenergija bili prepoznati još od davnina, ali kroz suptilnu liniju i praksu drevnih naroda na poseban način. Naime, energetsko polje i bioenergija više su se povezivali s područjem mističnog i tajanstvenog. Danas možemo naći mnogobrojna istraživanja koja obuhvaćaju energetsko polje i bioenergija kod drevnih naroda, na koje načine su primjenjivali i usavršavali ovaj vid liječenja i iscjeljenja. Najbolji primjeri za energetsko polje i bioenergija se mogu vidjeti u šamanskoj tradiciji Indijanaca, drevnoj praksi Egipćana, itd.

Dakle, postoji mnogo dokaza da energetsko polje i bioenergija su bili veoma važno područje kroz koje su se tražili najbolji rezultati za dobro zdravlje i vitalnost čovjeka. Budući da svakodnevno možemo čuti o mnogobrojnim mogućnostima koje daje bioenergija, u holističkoj praksi to je svakako njen utjecaj na ravnotežu i pravilno “funkcioniranje” energetskog polja. Objedinjujući pojmove energetsko polje i bioenergija, u stvarnosti se mogu vidjeti prednosti primjene bioenergije na tijelo i um čovjeka.

Sagledavajući termine energetsko polje i bioenergija susrećemo se s određenim procesima unutar kojih se otklanja neravnoteža u organizmu i rješavanje prisutnih blokada. Energetsko polje i bioenergija se općenito se nadovezuju za koncept poboljšanja, odnosno cjelovitosti i prevladavanja svake vrste ograničenja. Iz kuta holističke prakse, energetsko polje i bioenergija obuhvaća niz važnosti, a praktičari ove discipline kroz mnogobrojna znanja o energetskim poljima čovjeka uspješno vode ka procesu iscjeljenja.

Kada je energetsko polje čovjeka u neravnoteži, to se može pripisati nefunkcionalnom radu čakri, odnosno, povećanim umorom, nedostatkom vitalne snage, emocionalnoj nesigurnosti. No, nekada energetsko polje čovjeka može biti oslabljeno usred utjecaja brojnih psiholoških faktora. Drugim riječima, energetsko polje i bioenergija ukazuju na važnost energetskog stanja. Dobra funkcionalnost svih čakri kod čovjeka, odnosno suptilnog tijela, u interakciji je s općom ravnotežom.

Primjena bioenergije ne samo da ima za cilj da vrati energetsku ravnotežu, već i da predoči na: tokove energije, tj. primjena na energetsko polje i bioenergija, usklađivanje kroz različite tehnike na tijek energije, važnost vitalne energije kao izvora za dobro zdravlje, razumijevanje brojnih faktora koji na ozbiljan način mogu urušiti zdravlje čovjeka i dovesti do disfunkcionalnosti.

Najnovije

Vidovnjaci
Zaljubljenost ili urok?
Zaljubljenost ili urok?

Zaljubljenost ili urok?

Ljubav kao jedan od najuzvišenijih osjećaja koji dolazi iz dubine našeg bića može promijeniti čitav naš život. Budući da je ovo najvažnija spona koja promiče i svaki drugi aspekt života, veoma je važno prepoznati međusobnu kompatibilnost i izazove koji nekada mogu zamagliti ispravno prosuđivanje.
Prošitaj više
Vidovnjaci
Vidovnjački tarot
Vidovnjački tarot

Vidovnjački tarot

O sudbini se uglavnom općenito govori. Da li se sudbina može promijeniti? U vremenima kada se susrećemo s izazovima koji nadmašuju našu unutarnju snagu, jedan od najmoćnijih prediktivnih alata koji nam može pomoći je vidovnjački tarot.
Prošitaj više
Kliknite ovdje za razgovor uživo