Okultizam ili magija tumačenje

Okultizam ili magija tumačenje

Okultizam ili magija tumačenje se odnosi na ono što je skriveno ili tajno i ne može se vidjeti. Riječ okultizam potječe od latinskog naziva “occultus” koje označava tajanstveno. Okultizam ili magija tumačenje obuhvaća znanost i znanja u praksi koja su obavijena aspektom misterija, poput astrologije, Kabale, itd. Cilj okulitizma je da se iskoriste prirodne sile svemira i pruži dublji uvid u sve tajne života. Pristupiti informacijama o budućnosti kroz različite forme divinacijskih sustava također podrazumijeva što je okultizam ili magija tumačenje.

Među najpopularnije alate spadaju tarot karte, astrologija i sve vrste divinacija gdje se mogu dobiti smjernice kroz tajanstveno odnosno okultno. Ono što često stvara zabunu za okultizam ili magija tumačenje su načini istraživanja i pristup istom. Naime, iako na prvi pogled okultizam izgleda sličan magiji, ovdje postoje velike razlike.

Okultizam ili magija tumačenje pripadaju istoj praksi

Iako okultizam i magija potječu od davnina i na izvjestan način su u nekoj vrsti uzajamne interakcije, postoje određene stvari koje su značajne za njihovu suštinu. Sa ciljem da spoznamo da li okultizam ili magija tumačenje pripadaju istoj praksi, najprije je potrebno definirati njihovu povezanost. Okultizam se odnosi na određenu vrstu “kontrole” u smislu utjecaja, dok magija definira područje nevidljivih sila koje su tu prisutne.

U tom kontekstu, okultizam ili magija tumačenje podrazumijeva povezanost kroz postojanost onoga što je izvan uobičajenog iskustva – sve što je mistično i tajnovito. Okultizam ili magija tumačenje označava vrlo širok pojam. Po svojoj prirodi okultizam je “skriveno i neobjašnjivo” i među mnogim tajnim društvima poput Hermetički Red Zlatne Zore mogu se vidjeti primjeri okultne prakse. Jedan od najutjecajnih okultista svih vremena je bio Aleister Crowley koji je istraživao astrologiju, alkemiju, tarot i Kabalu.

On je tražio odgovore na tajne života i bio u potrazi za razumijevanjem onog što je “neobjašnjivo”. Još jedan od najvećih i napoznatijih majstora okultizma bio je Eliphas Lévi, koji je objavio mnoga djela o magiji i okultizmu. Njegove knjige obuhvaćaju najvažnije teme iz oblasti okultnog i mističnih simbola. Jasno je da prilikom razmatranja teme okultizam ili magija tumačenje postoji mnogo toga što govori o elementima koji su unutar njih povezani. Općenito govoreći, ovo su dva različita koncepta.

Okultizam ili magija tumačenje uključuje znanja koja obuhvaćaju alkemiju, percepciju, astrologiju, numerologiju

Okultizam u kome se još od drevnog vremena prakticirao okultan vid magije su korišteni mnogi obredi i simboli pri čemu je nedostajao koncept potpunosti, duhovni izvor. Zbog toga, crna magija prisutna u okultizmu se smatra zlokobnom i sugerira na sve ono što je izvan svakog koncepta slobodne volje. Na pitanje okultizam ili magija tumačenje najpribližniji odgovor bi bio da je okultno korisno za poznavanje skrivenih aspekata i onoga što je neobjašnjivo. Magija koja spada u okultnu praksu je moćan alat ali samo onda kada se koristi u svrhu iscjeljenja od zla, bolesti i zlonamjerne energije.

Dakle, okultizam ili magija tumačenje uključuje znanja koja obuhvaćaju alkemiju, percepciju, astrologiju, numerologiju, itd. Prihvatiti okultno kroz određene principe u svrhu otkrivanja mističnog dati će pozitivan učinak. Baviti se okultnim znači poznavati aspekte skrivenog, neobjašnjivog, mističnog i pomoći da se otkriju istine duboko skrivene ispod površine.

Najnovije

Vidovnjaci
Zaljubljenost ili urok?
Zaljubljenost ili urok?

Zaljubljenost ili urok?

Ljubav kao jedan od najuzvišenijih osjećaja koji dolazi iz dubine našeg bića može promijeniti čitav naš život. Budući da je ovo najvažnija spona koja promiče i svaki drugi aspekt života, veoma je važno prepoznati međusobnu kompatibilnost i izazove koji nekada mogu zamagliti ispravno prosuđivanje.
Prošitaj više
Vidovnjaci
Vidovnjački tarot
Vidovnjački tarot

Vidovnjački tarot

O sudbini se uglavnom općenito govori. Da li se sudbina može promijeniti? U vremenima kada se susrećemo s izazovima koji nadmašuju našu unutarnju snagu, jedan od najmoćnijih prediktivnih alata koji nam može pomoći je vidovnjački tarot.
Prošitaj više
Kliknite ovdje za razgovor uživo