Tarot

Tarot

Mnogi aspekti vezani za nastanak tarot karti ostali su nepoznati mistični. Tarot se odnosi na špil od 78 karti koje mnogi ljudi povezuju s proricanjem budućnosti. O tajnovitom podrijetlu tarota malo se zna. Smatra se da su nastale na tlu drevne Perzije i bile su izrađene od metala i kože. Većina istraživača ovog divinacijskog alata pretpostavlja da velika i mala Arkana predstavlja mješavinu drevnih simbola koji su se vezivali za svijet tajni.

U prijevodu Arkana se odnosi na skriveno i tajnovito, dok se negdje spominje ezoterično. Tako imamo “skrivene velike tajne” velike Arkane i “skrivene male tajne” u maloj Arkani. Mistični put 78 tarot karti vezuje se također za dolazak romskih naroda iz Indije u Italiju. Velikoj popularnosti tarota doprinijelo je to što je ovaj ezoterični špil u tom razdoblju korišten za svrhu divinacije i predviđanje budućih događaja.

Postoji mnogo kontraverzi o tarot kartama i kabali kao spoju jednog modela, ali u praksi divinacije jasno je da to doprinosi poboljšanom značenju simbola u cjelini. Svaka tarot karta ima svoje specifično značenje što na neki način predstavlja ciklus određenog razdoblja i faze transformacije. Tarot karte ne predstavljaju samo određene okolnosti ili situacije, već karakterističan uvid u svakodnevne izazove na cijelom životnom putovanju. Velika Arkana označava put čovjekove sudbine i načine kako on pravi izbore, dok mala Arkana označava učinak napravljenih odluka i mnogobrojne mogućnosti koje imamo na raspolaganju. Tarot je mnogo više od zabave i odgovora na postavljeno pitanje.

On je praktičan vodič u našem životu u smislu spoznaje samog sebe i najvažnijih detalja. Tarot na fascinantan način nas približava razumijevanju odgovora na prošlost, sadašnjost i budućnost. Vraćajući se na simboliku Velike i male Arkane, tarot ne predstavlja samo određene situacije na našem sudbinskom putu, već i specifičnosti tih situacija s kojima smo susreli i koje su utjecale na nas. Četiri elementa u tarotu, vatra, voda, zemlja i zrak su u korespondenciji s intuicijom, što se u određenim kominabacija povezuje s ravnotežom ili nedostatkom sklada kroz segment emocionalnog.

Tarot se smatra posrednikom u nalaženju rješenja

U tom kontekstu, tarot se smatra posrednikom u nalaženju rješenja kroz svakodnevne izazove. U suvremenoj praksi ne postoje pitanja na koja tarot nije dao odgovore. U sprezi sa astrologijom, Kabalom i numerologijom, tarot predstavlja najmoćniji ezoterični alat današnjice. Tarot vidi ono što mi ne možemo i dolazi do suštine u našem svakodnevnom životu. Cijenjen zbog svoje mistične mudrosti i utemeljen na najvišu poziciju od svih divinacijskih tehnika, tarot nas vodi do samo-obnove i otkrivanja svrhe duše. Tarot naglašava izbore koje imamo, a kojih nekada često nismo svjesni.

U težnji da poboljšamo svoj život i otkrijemo širi spekatar mogućnosti u svakom važnom području, tarot pruža najpreciznije odgovore i smjernice. Ako ste nekada vođeni samo znatiželjom ili želite otkriti ono što je ispod površine – tarot će dati novi pogled na vaš život i pomoći da uspostavite ravnotežu u svim najvažnijim segmentima.

Najnovije

Vidovnjaci
Zaljubljenost ili urok?
Zaljubljenost ili urok?

Zaljubljenost ili urok?

Ljubav kao jedan od najuzvišenijih osjećaja koji dolazi iz dubine našeg bića može promijeniti čitav naš život. Budući da je ovo najvažnija spona koja promiče i svaki drugi aspekt života, veoma je važno prepoznati međusobnu kompatibilnost i izazove koji nekada mogu zamagliti ispravno prosuđivanje.
Prošitaj više
Vidovnjaci
Vidovnjački tarot
Vidovnjački tarot

Vidovnjački tarot

O sudbini se uglavnom općenito govori. Da li se sudbina može promijeniti? U vremenima kada se susrećemo s izazovima koji nadmašuju našu unutarnju snagu, jedan od najmoćnijih prediktivnih alata koji nam može pomoći je vidovnjački tarot.
Prošitaj više
Kliknite ovdje za razgovor uživo