Tarot karte Velika Arkana

Tarot karte Velika Arkana

Tarot karte smatraju se simboličnom abecedom uz pomoć koje jasno možemo sagledati sve aspekte čovjekovog putovanja i životnog iskustva. Svaka karta je put do skrivene simbolike i doslovno kretanje ka dubokoj podsvijesti, izborima koje treba napraviti. Skup od 78 karata dijeli se na: 22 tarot karte Velika Arkana i 56 karti Male Arkane.

Glavna 22 simbola prikazuju tarot karte Velika Arkana i odnose se na čovjekovu, volju, mogućnosti, želje. Uz tarot karte Velika Arkana imamo mogućnost da vidimo način na koji živimo i napravimo najbolje izbore za budućnost. U ovom skupu svaki arhetip je glavni pokazatelj brojnih izazova ii učenja na životnom putu. Razumijevajući simboliku koju imaju tarot karte Velika Arkana i arhetipove s kojima su povezane, možemo napraviti bolji pomak u sadašnjosti i steći razumijevanje o aspektima gdje moramo popraviti sebe.

Luda karta broj 0 – Značenje ove tarot karte

Velika Arkana ukazuje na nove početke i spontanost. Također označava proces promjene i preuzimanje rizika.

Mag 1 – Nužnost usklađivanja u ljubavi, poslu, financijama i svim važnim aspektima života. Značenje Maga, tarot karte Velika Arkana, odnosi se i na spobnosti rada u području mističnog.

Visoka Svećenica 2 – Intuicija i mudrost imaju važnu ulogu. Simbolika ove tarot karte Velika Arkana vodi ka prepoznavanju tajni i važnih odgovora.

Carica 3 – Predstavlja praktičnost i pokretačku snagu. Značenje ove tarot karte Velika Arkana povezano je sposobnošću održavanja ravnoteže i fleksibilnosti.

Car 4 – Racionalnost i snažna uvjerenja. Kroz simboliku Cara, tarot karte Velika Arkana, prikazani su aspekti hrabrosti i samopouzdanja.

Papa 5 – Potraga za duhovnošću i znanjem. U značenju ove tarot karte Velika Arkana duhovnost se smatra ključnom za uspješna nastojanja.

Ljubavnici 6 – Nužnost pravljenja izbora. Poruka ove tarot karte Velika Arkana odnosi se ponovno razmatranje svega što je vezano za ljubav i romantične osjećaje.

Kočija 7 – Značenje ove tarot karte Velika Arkana odnosi se na pobjedu unatoč brojnim teškoćama. Strpljenje može biti testirano, kontroliranje impulzivnog ponašanja.

Pravda 8 – Povoljna simbolika ove tarot karte Velika Arkana povezana je sa karmičkim utjecajima. Prepoznavanje truda vodi ka materijalnom napretku.

Pustinjak 9 – U simbolici Pustinjaka, tarot karte Velika Arkana, prikazani su svi elementi koji su priprema za nadolazeće promjene. Strpljenje vodi ka miru i spokoju.

Kotač  sreće 10 – Sudbinski preokret će transformirati daljnji život. Značenje ove tarot karte Velika Arkana se odnosi na događaj koji će promijeniti život iz korijena.

Snaga 11 – Ponovna procjena ciljeva. Kroz simboliku Snage, tarot karte Velika Arkana, prikazani su aspekte pobjede ukoliko svoju unutarnju snagu koristimo za dobrobiti vlastitu korist. Obješeni čovjek

12 – Razdoblje stagnacije. Poruka ove tarot karte Velika Arkana odnosi se na ograničenja koja treba prevladati, uz duhovnu snagu i promatranje situcije na drugačiji način.

Smrt 13 – Značenje ove tarot karte Velika Arkana ukazuje na regeneraciju i razdoblje promjena. Mnoge okolnosti mogu dovesti do razdvajanja s partnerom.

Umjernost 14 – Potražite sklad i budite strpljivi to je najvažnija poruka Umernosti, tarot karte Velika Arkana.

Vrag 15 – Ovo je simbol strasti, opsesije i kompulzivnog ponašanja. Svi aspekti ove tarot karte Velika Arkana uključuju različite vrste negativnih obrazaca.

Kula 16 – Neočekivani događaji i gubitak životne ravnoteže. U simbolici Kule, tarot karte Velika Arkana, prikazano je upozorenje da u određenom razdoblju ne bi trebalo započinjati ništa novo.

Zvijezda 17 – Razdoblje u kojem osoba želi ostvarenje svog sna. Značenje Zvijezde, tarot karte Velika Arkana, odnosi se na početak buđenja ili jačanja duhovnosti.

Mjesec 18 – Nekada nije sve onako kako se to nama čini. Ovdje postoji veliki rizik od prijevare i obmane. Vrijeme zbunjenosti, ukazuje da treba više pažnje obratiti na intuiciju.

Sunce 19 – Značenje ove tarot karte Velika Arkana je radost, optimizam, entuzijazam i zadovoljstvo. Jačanje unutarnje snage vodi ka povećanju potencijala i dobivanja jasnijeg smjera.

Presuda 20 – Poruka ove tarot karte Velika Arkana ukazuje da nikada nismo sami, naš anđeo čuvar je najbolja pomoć u vremenu karmičkih ograničenja. Svijet karta broj

21 – Predstavlja uspjeh u svakom području života. Kroz simboliku Sveta, posljednje tarot karte Velika Arkana, prikazano je razdoblje za nove početke, završetak starih projekata i vrijeme duhovne obnove.

Najnovije

Vidovnjaci
Zaljubljenost ili urok?
Zaljubljenost ili urok?

Zaljubljenost ili urok?

Ljubav kao jedan od najuzvišenijih osjećaja koji dolazi iz dubine našeg bića može promijeniti čitav naš život. Budući da je ovo najvažnija spona koja promiče i svaki drugi aspekt života, veoma je važno prepoznati međusobnu kompatibilnost i izazove koji nekada mogu zamagliti ispravno prosuđivanje.
Prošitaj više
Vidovnjaci
Vidovnjački tarot
Vidovnjački tarot

Vidovnjački tarot

O sudbini se uglavnom općenito govori. Da li se sudbina može promijeniti? U vremenima kada se susrećemo s izazovima koji nadmašuju našu unutarnju snagu, jedan od najmoćnijih prediktivnih alata koji nam može pomoći je vidovnjački tarot.
Prošitaj više
Kliknite ovdje za razgovor uživo